Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Babakocsi

Babakocsik a Moonbaby babaáruházban
Büszkék vagyunk babakocsi kínálatunkra, mert: több, mint 200 minőségi babakocsi kínálatunkkal várunk! Amikor először kezdessz babakocsit nézegetni, látni fogod, hogy milyen nagy kínálatból válogathatsz. Bizonyos szempontból áldás, másrészt ha nem is átok, de komoly fejtörést okozhat, ha szeretnéd kiválasztani a számotokra megfelelő babakocsit. Sok szempont van, ami alapján célszerű mérlegelni az egyes babakocsi típusok és babakocsi márkák között. Komolyabb beruházás a baba érkezésénél, így érdemes több időt szánni rá. Készítettünk egy kis összefoglalót, ahol bővebben kifejtjük, miért ne az legyen a fő szempont babakocsi vásárlásnál, hogy milyen a színe vagy a formája.>> útmutató babakocsi választáshoz

Tovább

Segítség a babakocsi vásárláshoz:


Amikor először kezdessz babakocsit nézegetni, látni fogod, hogy milyen nagy kínálatból válogathatsz. Bizonyos szempontból áldás, másrészt ha nem is átok, de komoly fejtörést okozhat, ha szeretnéd kiválasztani a számotokra megfelelő babakocsit. Sok szempont van, ami alapján célszerű mérlegelni az egyes babakocsi típusok és babakocsi márkák között. Komolyabb beruházás a baba érkezésénél, így érdemes több időt szánni rá. Kicsit bővebben kifejtjük, miért ne az legyen a fő szempont babakocsi vásárlásnál, hogy milyen a színe vagy a formája. Természetesen nem azt szeretném mondani, hogy utolsó szempont, de talán nem is gondoltál rá, mik is lehetnek a bökkenők. Tarts velem, kicsit kéz a kézben és nézzük sorban:


Babakocsi típusok


Érdemes már az elején utána olvasni azzal kapcsolatban, hogy milyen babakocsi típusok léteznek. Az alábbi babakocsi fajtákat szokás megkülönböztetni:


Kínálatunkban megtalálható babakocsi fajták mind más és más élethelyzetekben ideálisak, valamint mind más funkcióra alkalmas.

Multifunkciós babakocsik


Ahogy a neve is árulkodik, ez egy olyan babakocsi típus, ami egyszerre több feladatot is ellát. A multifunkciós babakocsi lényege, hogy egyetlen babakocsi vázra többféle babakocsi felsőrész rögzíthető. Típustól függően a vázra lehet mózeskosarat, sportrészt, autós hordozót rögzíteni. Az egyes felépítmények az egyes funkciókhoz kapcsolódnak. Míg a mózeskosárban az újszülöttek és a néhány hónapos babák utaznak, addig a sportrész már a nagyobb gyerekeknek való, főleg azoknak, akik már megtanultak ülni. Az autós hordozó pedig egyértelműen az újszülöttek és a néhány hónapos babák autós utazását hivatott megkönnyíteni.

Az, hogy a kombinált babakocsi hány funkciót képes ellátni, máris további típusokat határoz meg. Két altípussal lehet találkozni: az egyik a 2in1 babakocsi, a másik a 3in1 babakocsi.

2in1 babakocsi - Kétfunkciós babakocsi
A 2 in 1 babakocsi, amit szokás 2 az 1-ben babakocsinak, vagy éppen 2:1 babakocsinak is nevezni, Ezek a típusú babakocsik a kétfunkciós babakocsik. A babakocsi vázhoz két felsőrész jár: a nagyobb gyerekek szállítására alkalmas sportrész mellett vagy egy mózeskosár vagy egy autós hordozó az extra.

3in1 babakocsi - Multifunciós babakocsi
Az 2in1 babakocsihoz hasonlóan az elnevezés itt is változó. Valaki a 3 az 1-ben babakocsi, valaki a 3:1 babakocsi, más a 3 funkciós babakocsi kifejezést használja. Bármelyik is legyen, mindig ugyanarról a multifunkciós babakocsiról van szó, aminél a babakocsi vázhoz mózeskosár, sportrész és autós hordozó is jár.

A multifunkciós babakocsik legnagyobb előnye a sportbabakocsikkal szemben, hogy már újszülött korban is használhatóak. A hátrányuk viszont egyértelműen a nagyobb helyigényük és a súlyuk. Viszont aki sokat utazik, annak mindenképpen érdemes ilyen hordozós babakocsit választani.

Sportbabakocsi


A sportbabakocsit több évig is használhatjátok. Gyakorlatilag amíg a gyereknek kell babakocsi, addig a sportbabakocsinak jó hasznát veszed. Bevásárlások alkalmával vagy épp egy nagyobb kirándulás után ha a gyerkőc elfáradt. Kisebb mozgékony típussal könnyedén megoldjátok a mindennapokat, viszont érdemes figyelni arra, hogy a könnyű szerkezetes esernyő babakocsik ( melyeket esernyő mód kicsire össze tudunk csukni ) nem ideálisak egy nagyobb túrára vagy bevásárlás alkalmával nem szerencsés rápakolni. Könnyű szerkezeténél fogva könnyebben borulhat fel, ha ráakasztassz egy táskát és a gyerek nem ül benne. Újszülöttkortól viszont nem javasolt használni, mert ezek a sportbabakocsik, ha dönthetőek is, ritkán lehet őket teljesen vízszintes helyzetbe dönteni.

A babakocsi méretek alapján a sportbabakocsi abszolút favorit. Ugyanis a sportbabakocsik előnye, hogy jóval kisebbek, mint a kombinált babakocsik. Vannak igazán kicsire összecsukható babakocsik, amik utazáshoz ideálisak.


Testvérbabakocsik


Akár ikreid lesznek, akár kis korkülönbséggel születnek a gyermekeid, szükséged lesz testvérbabakocsira vagy ikerbabakocsira. Ezekben a gyerekek kényelmesen utazhatnak akár egymás mellett, akár egymás mögött. Persze készülj fel, hogy ezek nem a legkisebb babakocsik. Az ülések helyzetétől függően jóval szélesebbek vagy hosszabbak, mint a hagyományos babakocsik.


Babakocsi vásárlás szempontjai


A mai modern babakocsik már sokkal többet tudnak, mint a régi idők babakocsijai. A rengeteg funkció a baba és a szülő kényelmét szolgálja. Amikor eljön a pillanat, hogy elindulj megvenni a babakocsit, számos szempontot érdemes szem előtt tartani:

  • babakocsi dönthetősége: Ha a nagyobb sétákat kedvelitek, bizony előfordul, hogy a kicsi elalszik a babakocsiban, és a baba kényelmes alvásához érdemes olyan babakocsit választani, aminek minél nagyobb szögben dönthető a háttámlája.
  • babakocsi súlya: nem is biztos kell magyarázni, hogy miért is jobb egy könnyű babakocsi. A babakocsi súlya főleg akkor döntő szempont, ha sokat tömegközlekedsz, vagy sokat kell majd lépcsőn emelgetni a babakocsit. Viszont hátránya a könnyebb babakocsiknak, hogy általában kisebb súlyú gyerekeknek ajánlott, illetve ha több mindent akasztassz a babakocsira, kevésbé irányítható, illetve ha nem ül benne a gyerek, előfordulhat, hogy a súlypont áthelyeződik.
  • babakocsi kerekeinek száma: a babakocsik hagyományosan négy kerékkel rendelkeznek, de ma már a háromkerekű babakocsik sem szokatlanok. Való igaz, hogy a négykerekű babakocsik egy fokkal stabilabbak, de normál útviszonyok mellett nem kell attól tartani, hogy a háromkerekű babakocsi felborulna.
  • babakocsi kerekeinek típusa: A babakocsi kereke lehet tömör műanyag kerék vagy felfújható gumikerék, melyet inkább buckás útviszonyokhoz ajánlják. Városi sétákhoz, sík terepre a tömör műanyag kerék is tökéletesen megfelel.
  • babakocsi kerekeinek bolygósíthatósága: A babakocsi kerekeinek bolygósíthatósága azt jelenti, hogy a kerék a tengelye körül 360 fokban el tud forogni, ezáltal maga a babakocsi sokkal könnyebben irányítható. Akár egy helyben is meg lehet vele fordulni. Ha a kerekek nem bolygósíthatóak, valamivel nehezebb fordulni vele, olykor megemelve a kocsi elejét tudsz vele manőverezni.
  • babakocsi összecsukhatósága: A legtöbben kicsire összecsukható babakocsira vágynak, legyen az lapra csukható babakocsi vagy esernyőre csukható. Muszáj megjegyeznem, hogy nem csak az összecsukott méret számít, hanem az is, milyen egyszerű összecsukni. A könnyen összecsukható babakocsik akár egy kézzel is összecsukhatóak és ez nem mellékes szempont, főleg amikor egyedül vigyázol a gyerekre és egyedül kell eltenned.
  • tolókarral vagy fogantyúval irányítható: A tolókarral irányítható babakocsikat egy kézzel is könnyebb vezetni, mint a fogantyús társaikat.
  • fékezési lehetőség: Ha dombvidéken élsz mindenképpen fontos szempont, hogy milyen könnyen lehet a babakocsit lefékezni, majd utána a féket kioldani. Minél többször kell használnod a féket, annál fontosabb, hogy milyen a fékezési mechanizmus. Nagyon praktikus, amikor a babával kirándultok, és lefékezett babakocsiban kényelmesen meg tudod etetni is akár. Mindenképpen egy fontos szempont, hiszen ha elalszik a kicsi, biztonsággal ülhetsz le mellette, hiszen biztosan nem gurul sehova. 
  • babakocsi anyaga és színe: A babakocsi anyagánál nagyon fontos, hogy mosható legyen a huzata. A használat során elkoszolódik annyira a babakocsi, hogy biztosan ráfér időnként a mosás. A babakocsi márkák nem fukarkodtak a színekkel, a piacon már mindenféle színű babakocsival lehet találkozni. A fekete babakocsitól kezdve a bordó babakocsin át, egészen a szürke babakocsiig. Akár kislány babakocsit, akár kisfiú babakocsit szeretnél venni biztos találsz neked tetsző színt hozzá.

Babakocsi kiegészítők


Amikor hosszas keresgélés után megveszed a kiszemelt babakocsit még nem is biztos, hogy sejted, hogy mennyi féle kiegészítőt lehetne még hozzá venni. Ahogy egyre többet fogod használni, fokozatosan fogsz rájönni, hogy mi is az, amire még szükséged lenne, hogy minél egyszerűbb és komfortosabb legyen egy egy séta mindekttőtök számára. Választás előtt mindenképp nézz utána, hogy az általad kiszemelt kiegészítő kompatibilis-e a te babakocsiddal. Előfordul, hogy a különböző babakocsi márkák más-más kialakítású kiegészítőket gyártanak és ezek nem feltétlen kompatibilisek minden egyes Termékkel. Természetesen vannak egyszerűbb kiegészítők is, melyek a legtöbb babakocsira tökéletesen illeszkednek.

Általános kiegészítők:

Tovább