Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Autósülés

Autós gyerekülések a Moonbaby babaáruházban
Babád vagy kisgyermeked számára nagyon fontos a megfelelő autós biztonsági gyerekülés kiválasztása, korától függően különböző szempontok figyelembe vételével. Az idő múlásával különböző súlykategóriájú autósülésekre lesz szükségetek, a babahordozótól egészen az ülésmagasítóig. Magyarországi KRESZ szabályozás egyértelműen tudtunkra adja; A 150 cm-nél alacsonyabb, valamint a 3 évnél fiatalabb gyerekeknél kötelező autós gyerekülést használni. Nálunk kategóriánként szétválogatva böngészheted a biztonsági gyereküléseket, attól függően, hogy gyermekednek milyenre van épp szüksége. Ha bármilyen kérdésed merülne fel a megfelelő autósülés kiválasztásával kapcsolatban, keresd bátran kollégáinkat, e-mailben az info@moonbaby.hu címen. Válasszatok kínálatunkból a kicsi életkorának és az életmódotoknak megfelelő modellt!

 

Tovább

A szülőknek a legfontosabb a gyermek egészsége mellett, a gyerek biztonsága. Az autós utazások során a biztonságra különös figyelmet kell fordítani, ezért is fontos a megfelelő autó gyerekülés kiválasztása. Magyarországi KRESZ szabályozás egyértelműen tudtunkra adja; A 150 cm-nél alacsonyabb, valamint a 3 évnél fiatalabb gyerekeknél kötelező autós gyerekülést használni. Az autóba gyerekülést választani nem is olyan egyszerű, hiszen elképesztő kínálat van a piacon és rengeteg szempontot kell mérlegelni.

A gyerekülés kiválasztásánál az egyik legfontosabb, hogy a gyerekülés megfeleljen az érvényben lévő gyerekülés szabványoknak. Jelenleg két szabályozás van érvényben: az ECE R 44/04 és az ECE R129. Utóbbit i-Size szabványként is szokás emlegetni.

Az R44/04 szabályozás egy régebbi, az R129 szabályozáshoz képest kevésbé szigorú előírás. A két szabvány néhány ponton alapvetően eltér egymástól:

ECE R 44/04 szabvány

 • A gyerekülések osztályozása a testsúly alapján történik.
 • A gyerek 9 kg-tól utazhat menetiránnyal szemben.
 • A gyerekülés biztonsági övvel vagy ISOFIX rögzítéssel rögzíthető.
 • Menetiránnyal szemben és menetiránynak háttal végeznek töréstesztet a gyereküléseken.
 • 4 szenzoros P törésteszt bábut használnak.

ECE R 129 avagy I-Size szabvány

 • A gyerekülések osztályozása a testmagasság alapján történik.
 • A gyerek legalább 15 hónapos koráig menetiránynak háttal kell utazzon.
 • A gyerekülés csak ISOFIX rögzítéssel rögzíthető.
 • Menetiránnyal szemben, menetiránynak háttal és oldalirányban végeznek töréstesztet a gyereküléseken.
 • 32 szenzoros Q törésteszt bábut használnak.

Gyerekülés mérete

A gyerekülés vásárlásánál a megfelelő méret kiválasztása kulcsfontosságú. A gyerekülés csak akkor tudja ellátni biztonsággal a feladatát, azaz, hogy minél jobban megvédje babánkat vagy gyermekünket egy esetleges baleset alkalmával, ha a testméreteihez megfelelő a gyerekülés mérete. Sem a túl nagy, sem a túl kicsi gyerekülés nem biztonságos. A gyerekülések általában az alábbiak szerint kerülnek osztályozásra és ezeket a súlykategóriákat az elnevezéshez is használják. 

Súly ( kg ) Életkor (körülbelül)

 

0-13 kg autós gyerekülés újszülött kortól - 15 hónapos korig
0-18 kg autós gyerekülés újszülött kortól - 4 éves korig
0-25 kg autós gyerekülés újszülött kortól - 6 éves korig
0-36 kg autós gyerekülés újszülött kortól - 12 éves korig
9- 18 kg autós gyerekülés 9 hónapos kortól - 4 éves korig
9-25 kg autós gyerekülés 9 hónapos kortól - 6 éves korig
9-36 kg autós gyerekülés 9 hónapos kortól - 12 éves korig
15-36 kg autós gyerekülés 4 éves kortól - 6 éves korig
22-36 kg autós gyerekülés 6 éves kortól - 12 éves korig

Gyerekülés rögzítése: isofix gyerekülés vagy nem isofixes gyerekülés

Ahhoz, hogy a gyerekülés az utazás során végig biztonsággal védhesse babánkat vagy gyermekünket, minden esetben a gyártó leírásában szereplő utasításokat KELL követni, és annak megfelelően rögzíteni!  Kétféle rögzítési megoldással lehet találkozni:

 • isofix autósülések,
 • az autó biztonsági övével rögzíthető gyerekülések.

 

Gyerekülés teszt

 

Számos gyerekülés teszt létezik, de mind közül a legismertebb a német ADAC teszt. Ha számodra fontos, hogy a a hatályos szabályozás mellett más teszten is átessen egy gyerekülés, mindenképp ajánljuk figyelmedben az ADAC teszt eredményeit.

 

Az ADAC ugyanis a gyerekülés tesztek során szigorúbb feltételek elé állítja a tesztalanyokat, mint az egyébként érvényben lévő Európai Uniós szabályozás. Ha egy gyerekülés jó eredményt ér el a teszten, biztos lehetsz benne, hogy maximálisan biztonságot nyújtja.

Gyerekülések dönthetősége

A hosszabb utazások alkalmával általában a babákat és a gyerekeket is elringatja a jármű monoton zaja. Ilyenkor különösen fontos szempont, ha egy gyererkülés dönthető, hiszen sokkal kényelmesebben tud aludni a pici, és a nyaka sem bukik előre. Ugyan nem teljesen fekvő helyzetben, de nem is egyenesen ülve kell aludnia. A dönthető gyerekülések főleg azoknak hasznosak, ahol a gyerek nehezebben alszik el autóban vagy hosszabb távokat teszenek meg.

Gyerekülés huzata

A gyerekülés huzata több szempontból is fontos tulajdonsága a gyerekülésnek, amellett, hogy illik-e az autó színeihez, vagy épp a kedvenc mesefigurád díszíti. Számít az anyagösszetétel, a káros anyag tartalom, a moshatóság és persze a szín is.

 • Anyagösszetétel: érdemes olyan gyerekülést választani, aminek a lehető leginkább légáteresztő az anyaga, hiszen nagyobb melegben vagy hosszú utazás során a baba vagy kisgyerek kevésbé izzad be, kényelmesebb az utazás
 • Káros anyagtól mentes anyag (ezt nem is kell bővebben kifejtenem szerintem)
 • Moshatóság: célszerű olyan gyerekülést választani, aminek a huzata levehető és mosható, hiszen óhatatlanul is előfordulnak balesetek.

 

A biztonsági gyerekülés kínálatunkban különböző színek és minták között tudsz választani, vannak közte lányos színek, fiús színek vagy akár unisex színvilág.

Utazás előtt minden esetben ellenőrizd a gyerekülés rögzítését, ellnőrizd, hogy a gyerek megfelelően van e becsatolva. 5 pontos gyerekülések belső biztonsági övrendszerét is úgy kell bekötni, hogy a gyereknek komfortos legyen. Amennyiben túl erősen kötöd be, az utazás alatt kényelmetlen lesz a picinek, ha túl lazán hagyod, egy esetleges baleset során nem fog megfelelő védelmet nyújtani. Nagyobb korcsoportnál már az autó biztonsági övével tudod megfelelően rögzíteni az autós gyerekülésben a gyereket.

 

Tovább